amykramers.reismee.nl

New Zealand

Lieve allemaal,

First of all, ga er maar eens goed voor zitten, pak een drankje en maak je klaar voor een lang verhaal. Ik ben zojuist 4 uur bezig geweest om mijn reis op te schrijven, dus nu zijn jullie aan de beurt! ;) Respect voor de mensen die hier echt de tijd voor nemen, want vaak ben ik er te lazy voor ;). Maar hier voor de die-hards onder jullie: mijn volledige New Zealand Journey! No worries, ik zal foto's toevoegen, maar deze zullen jullie op facebook moeten kijken, want foto's op deze site toevoegen wil niet echt... Zo hebben jullie een beetje inkijk in wat deze meid allemaal heeft gezien en gedaan ;) En sorry voor eventuele spelfouten, ik ben namelijk te lui om het nog een keer door te lezen hihihi

Mijn Nieuw Zeeland reis zit er alweer op! Wat is de tijd ontiegelijk snel gegaan... Het was niet altijd makkelijk, maar ik kijk zeker met een positieve blik terug op deze reis! Veel geleerd, super coole activiteiten gedaan en hele mooie plekken gezien! 

Het begon allemaal in Auckland, daar ben ik één volle dag geweest waarbij ik Auckland een beetje heb ontdekt. De volgende dag (dinsdag 11 december) begon mijn echte reis! Ik reisde met Stray, een hop on hop off bus. Helaas had ik niet zoveel tijd, ik kon dus nergens off hoppen. Dit betekende dat ik altijd weer de eerste bus pakte die verder ging, en dat is vaak de dag erna alweer. Dit geeft je niet echt de kans om je plek te ontdekken, maar wel om de meeste highlights te zien. Dit vond ik soms wel lastig, dan ben je op een super mooie plek, moet je de volgende dag alweer vertrekken... Er waren maar iets van 5 dagen (van de 25) waarin er geen bus ging, dus dan blijf je verplicht 2 dagen, wat totaal niet erg was. Verder waren de busreizen wel oke, we kwamen door prachtige landschappen en deden veel foto stops om van het uitzicht te genieten en, of course, foto's te maken! 

Anyway, 11 december gingen we dus met een volle bus naar Hahei, waar ik diezelfde dag nog een super mooie kayaktocht heb gedaan naar the Cathedral Cove, waarbij de dolfijnen gewoon onder ons door zwommen, zo gaaf! De dag erna was zo'n non-travel day, beetje rondgelopen en gezwommen, gewoon relaxed. De dag erna gingen we weer verder, op naar Rotorua, spa-tje gepakt, 's avonds pub met iedereen, en na 3 uurtjes slaap door naar de Waitomo caves! Glimwormen gezien (blijkt dus gewoon lichtgevend poep te zijn...) en héél koud, maar weer een ervaring reiker! Toen door naar Raglan, waar ik de volgende ochtend mijn eerste surfles had, en man, found myself a new hobby! Dit was zoooo leuk! Ik wilde zo graag langer blijven in Raglan, maar helaas, ik moest weer door... Mt Maunganui was ook weer prachtig en lekker aan het strand en goed weer, maar de heimwee kwam op dat moment gewoon heel erg weer naar boven, dus heb niet optimaal van de plek kunnen genieten helaas... In dit geval gelukkig maar 1 nachtje daar, want de volgende middag (eerst 's ochtends nog een wandeling rondom Mt Maunganui gemaakt) gingen we alweer terug naar Rotorua, waar ik nu 2 nachten verbleef. Die zelfde avond nog met een vriendin afgesproken in een cafeetje die ik op deze reis heb ontmoet, maar helaas ook al snel weer afscheid van moest nemen. Dus even afscheidsborrel gedaan (again) wat super gezel was en toen lekker slapen want de volgende dag (inmiddels 17 december) had ik een strakke planning! 's Ochtend een canopy tour gedaan, daarbij zit je hoog in de bomen en doe je allemaal ziplines, wat leuk was, maar eerlijk gezegd duurde dat mij af en toe een beetje te lang (oops). De zipline van 400 meter was wel echt super leuk! 's Middags één van de coolste activiteiten in NZ, the White Water Rafting, aka van een 7 m hoge waterval en er niet uitvallen! Adrenaline van top tot teen, maar erin blijven zitten! 

Na Rotorua zijn we richting het zuiden gegaan, met als eerste stop Lake Aniwhenua. Hier kregen we een heel verhaal over hoe de Maori mensen leven en waar ze vandaan komen (wat erop neer komt dat niemand dat eigenlijk precies weet dus iedereen maar gewoon gelooft wat hij/zij wil geloven). We hebben de haka gedaan (enorm grappig, maar beledigend als je ging lachen, dus was nogal moeilijk) en een traditioneel armbandje gemaakt, waarna we een traditioneel Hangi dinner kregen. Hierbij wordt de grond heel heet gemaakt waarin allerlei lagen eten (vlees eerst, daarna groenten) 4 uur lang in de grond worden gelegd. Het was lekker, maar in alles kon je de grond proeven, wat niet echt tja, tasty is... Hahaha. 

En toen, de grote dag. 19 december 2018. Skydiven! Ik werd opgehaald in een limousine (oh my) waarna we even moesten rijden om bij het vliegveldje aan te komen. Even wat safety dingen doorgenomen en mentale voorbereidingen gedaan, maar toen was het toch echt tijd. Het was 20 minuten vliegen om op de juiste hoogte te komen (15000 ft) waarbij we op de helft ook nog eens zuurstofmaskertjes kregen... Er zouden 8 mensen springen (allemaal tandem dus in totaal 16) waarvan er 4 van 12000 ft gingen springen, en dat ging me toch in een razendsnel tempo! Om de 10 seconden ging de volgende, en geloof, als je die mensen uit het vliegtuigje ziet springen en weet dat jij ook zo gek bent om dat te doen, krijg je toch wel heel veel zenuwen! Ik sprong als allerlaatste (dat kon er ook nog wel bij) en een tip voor toekomstige skydivers: kijk NIET naar beneden als je benen over die rand hangen op 15000 ft!!!! En toen gingen we. De eerste 5 seconden zijn hel, maar daarna heb je niet meer door dat je naar beneden valt, wat zo'n enorme kick geeft! Na een kleine minuut vrije val ging de parachute open, konden er wat riemen lost worden gemaakt en kon je van het uitzicht genieten en even revalideren van de afgelopen minuut. Ik heb zelf ook nog even gestuurd, ik had een super chille begeleider, maar voornamelijk genoten van de skydive! Dit was echt zo vet! Eenmaal weer met de voetjes op de grond stond ik helemaal te trillen, maar die lach is die dag niet meer van mijn gezicht verdwenen! Echt tijd om rustig bij te komen was er niet, een bus vol mensen stond op mij te wachten. We gingen meteen door naar Blue Duck station, letterlijk in the middle of nowhere. Hier bleven we weer twee dagen. 20 December heb ik paardgereden door het mooie landschap daar, het was leuk, maar ik had gehoopt op meer uitdaging dan alleen stappen ;) Daarna gewoon gechilled (het regende toch), want de dag erna gingen we al vroeg op weg om de Tongariro crossing te doen! 19,4 km gelopen door super mooi landschap! Langs Mt Doom gekomen (the fans will know) en the Blue Lakes gezien. 6 uurtjes over gedaan, overal pijn in mijn voeten, maar het was het zeker waard! 

22 december op weg naar de hoofdstad van NZ, Wellington. Ook hier had ik wel langer willen blijven, want van wat ik heb gezien van de stad (en dat is niet erg veel though) leek het een super leuke plek! Even rondgelopen en 's avonds weer een pub ingegaan, want ook hier moest ik weer gedag zeggen tegen mensen... De volgende ochtend namen we de ferry naar het Zuidereiland, wat een super mooie tocht was! Eenmaal aangekomen hadden we weer een lange busreis voor de boeg, op weg naar Abel Tasman. Hier weer 2 dagen gebleven en een kayaktocht gemaakt. Pinguins en zeehonden gezien, dus helemaal happy! 25 december (christmas!!) een hele lange bustocht weer gehad. We stopten bij de Pancake Rocks, wat echt super mooi was! Heel bijzonder hoe die rotsen door de jaren heen zijn ontstaan. Totaal niet het gevoel gehad dat het kerstmis was omdat het ook zo'n lekker weer was, maar toch 's avonds nog een hoogstaande kerstmaaltijd gemaakt (lees pasta rode saus) met wat anderen!

In mijn vorige blog zat ik te vertellen dat de 26ste voor mij wel eens een witte kerst kon worden, maar helaas was de heli-hike gecanceld door het slechte weer... Dus toen maar een wandeling gemaakt náár de gletsjer, wat wel mooi was maar niet echt bijzonder. Het was wel lekker om er even alleen tussenuit te zijn. Ik had een andere route genomen die zo mooi was, alsof ik in een sprookjesbos was beland! Dat was echt even genieten :).

27 december is de bus weer verder gegaan en hebben we opweg naar Wanaka een mooie stop gehad bij the Blue Pools, die ook écht super mooi blauw waren! Ook nog een stop gemaakt bij een beroemde waterval van NZ (ik kende hem niet) en toen door naar Wanaka. Die avond naar the Wanaka Tree gegaan, gewacht op de sunset, helaas was die er niet, maar ook zonder sunset was het boompie wel fotowaardig! Die ochtend daarop gingen we door naar Queenstown waarbij we onderweg nog een stop bij Puzzling World hadden gemaakt (45 minuten in een doolhof rondgelopen als een kip zonder kop, was erg frustrerend moet ik zeggen). Die namiddag een beetje door Queenstown rondgelopen en erachter gekomen dan het echt een super leuk stadje is. 's Avonds was er een gratis pubcrawl vanuit de hostel met gratis drank en pizza, dus ik was erg happy! Helaas was dit hostel niet zo top, dus ook al sliep je op de derde verdieping, je kon de muziek van beneden nog luid en duidelijk horen en de kamers waren erg klein en warm, dus heel slecht geslapen die nacht, maar ach, scheelt weer dat ik niet de enige was ;).

De volgende dag hadden we weer een non-travel day waarin ik eigenlijk 's ochtends weer een helikoptervlucht gepland had staan, maar deze was óók gecanceld (snik). Hier baalde ik echt weer super erg van, misschien ook omdat ik het niet kon verplaatsen naar de middag, want ik had alweer een andere activiteit gepland voor de middag, namelijk canyoning, waarbij we gingen abseilen en klimmen van en over rotsen, wat ook weer super leuk was! 's Avonds was er weer een pubcrawl met gratis drank en pizza, dus ik was weer intens gelukkig hahaha! Helaas ook weer afscheid moeten nemen van heel veel leuke mensen, wat weer eens lastig was...

30 december gingen we weer door naar Gunn's Camp, maar voordat we daar aankwamen deden we eerst nog een cruise door Milford Sound, en wat was dat mooi! Het leek zo niet echt, net zoals heel veel dingen in NZ, het is zo mooi dat het nep lijkt! Die middag en avond heeft het de hele tijd geregend, iedereen was moe van Queenstown en in Gunn's Camp was geen verbinding at all, dus we gingen allemaal vroeg slapen, wat echt heel fijn was na al die drukke dagen. Gunn's Camp was zeg maar een goede plek om te detoxen van een paar dagen Queenstown :). De volgende dag richting Invercargill, wat helemaal in het zuiden ligt, waar ik mezelf even getrakteerd had op een privé kamertje omdat het 1. goedkoop was en 2. om relaxed het nieuwe jaar in te gaan, want het was immers 31 december! Die dag even rondgelopen door Invercargill (alsof ik 10 jaar terug de tijd in ging) maar er was niks te doen. Mijn nieuwjaarsnacht was ook niet bepaald bijzonder, eerst een film gekeken, toen met wat anderen verzameld in de keuken van de hostel en daar het nieuwe jaar ingegaan (er was nergens vuurwerk helaas), even thuis gebeld en om half 1 slapen. Ik was alleen even vergeten om de keycard van mijn kamertje mee te nemen, dus ik stond voor een gesloten deur. Ik de manager gebeld die er gelukkig na een minuut al aankwam (ik kon merken dat hij wat gedronken had, hij was veel te vrolijk) en ik al snel weer terug mijn kamertje in kon. Ik hoop niet dat 2019 voor mij zo'n jaar word hahaha! De volgende ochtend rustig aan gedaan, boodschappies gedaan en de middag in het park doorgebracht, die wonderbaarlijk genoeg wél super nice was! Daar gewoon lekker boekje gelezen en genoten van het weer en verder niet veel nuttigs gedaan. Rond 17;00 uur kwam de bus weer en gingen we weer terug naar mijn favoriete stadje Queenstown waar we nu maar 1 nachtje verbleven. 2 januari door naar Mt Cook, onderweg weer wat mooie fotostops gemaakt en eind van de middag nog een wandeling gemaakt met wat anderen door de Tasman valley. De volgende dag gingen we weer verder, maar ik werd in een dorpje afgezet. De Stray bus zou 4 januari om 1500 aankomen in Christchurch, maar mijn vliegtuig zou diezelfde dag om 1545 vertrekken richting Brisbane, dus dat kon ik niet halen... In Geraldine ben ik van de Stray bus off gehopt, waarna ik verder ging met GreatSights, een andere organisatie die voor busreizen zorgt. Hierdoor was ik één dag eerder in Christchurch waardoor ik 4 januari alle tijd had om naar het vliegveld te gaan. 

Christchurch zelf was niet bijzonder, overal bouwvallen en leegte, voornamelijk van de zware aardbeving die daar 6 jaar geleden was. Ik heb dus niet echt de moeite genomen om Christchurch te ontdekken, ik heb het gewoon rustig aan gedaan en ben op tijd naar het vliegveld gegaan. Mijn vlucht naar Brisbane was heel chill en eenmaal aangekomen stonden mijn hostdad en hun huidige Au Pair mij op te wachten, waarna we eerst naar hun huis zijn gegaan en toen ergens wat hebben gedronken en pizza hebben gegeten. De volgende dag kwamen mijn hostmom en de twee meiden thuis van 2 weken Bribie Island, even kennis gemaakt en verder niks bijzonders gedaan. Ik heb er wel weer moeite mee, weer een andere situatie en andere mensen, maar we zullen zien hoe het gaat. Hun huidige Au Pair is er deze week ook nog, wat ik wel fijn vind zodat zij mij alles een beetje uit kan leggen!

Dus toen was mijn Nieuw Zeeland avontuur weer over. En ondanks het niet altijd makkelijk was, ga ik het toch missen! Ik ben zo dankbaar voor alle mensen die ik op deze reis heb ontmoet, alle activiteiten die ik heb kunnen doen en alle steun van buitenaf, deze reis ga ik nooit meer vergeten! 

Speek to you next time!

Liefs Amy

Reacties

Reacties

Hans

Beste amy wat een super belevenis en wat een avontuur spannend en mooi please hou ons op de hoogte want ik smul en geniet van je verhaal hans

Marlies

Hoi Amy,

Wat een verhaal en wat een belevenissen! Super!
Nu in Australië. Weer even wennen en schakelen begrijp ik. Succes lieverd!
🍀😍❤💋

Petra Mallens

Tjonge zeg Amy wat een prachtig verhaal, je kunt leuk vertellen. Wat een prachtige reis heb je gehad, die foto's 🤩net zo!!
Succes in Australië,

Gerrit en Willy

Daar moet je inderdaad even voor gaan zitten! Een geweldig mooi verslag, mooi gedetailleerd. Het geeft een goed beeld van al jouw belevenissen. Die zijn goed opgeslagen op jouw 'harde schijf' en momenten om vaak aan terug te denken. En nu dan het nieuwe avontuur! We hopen dat je goed met ze overweg kunt. We wensen je nog een heel plezierige tijd en kijken met belangstelling uit naar het volgende verslag.
😍❤💋

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active